Da se popravi utisak iz Rusije i da se upišu prva tri boda

Milovan Longinov
Foto: StarSport

Orlići nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se 2021. godine igra u Sloveniji i Mađarskoj. Preko kvalifikacija selekcije jure 14 karata za završni turnir – 9 pobednika druga, najbolji drugoplasirani i četiri pobednika baraža u kome igraju drugoplasirani timovi.

Naša selekcija je u prvom kolu omanula i upisala poraz od Rusije sa 0:1. Sada je na redu popravni za ekipu Neška Milovanovića koja večeras na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu dočekuje selekciju Letonije.

Letonci su poput naše reprezentacije porazom započeli kvalifikacije. Poljska je odnela sva tri boda iz Rige. Tim koji predvodi Dainis Kazakevič mahom čine igrači iz domaćih klubova, uz nekoliko koji igraju širom Evrope. Trojica su u Italiji, dvojica u Nemačkoj, isto toliko u Engleskoj. U prošlim kvalifikacijama nisu uspeli da upišu trijumf, završili su ih sa četiri remija i šest poraza.

Orlići će nastupiti bez suspendovanog Ivana Ilića, ali sigurno da u našoj selekciji posto mnogo više kvaliteta od današnjeg rivala. Sa mladim Letoncima su igrali u kvalifikacijama za EURO 2008. Na domaćem terenu remizirali smo 1:1, dok smo na gostovanju uzeli sva tri boda pobedom 0:2.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još