Bogdan i Luča: Glavu gore, pobeda za narod

Nikola Bulatović
Foto: fiba.basketball

Još jedna utakmica i kraj Svetskog prvenstva za Srbiju. Istina, očekivali smo da ona bude za medalju, ali ništa od toga. Biće mnogo vremena za analize i objašnjenja, a ono što nas očekuje jeste borba za peto mesto protiv Češke.

Pobeda na SAd došla je kao blagi melem na ranu i teško da može biti značajnja satisfakcija za selekciju Aleksandra Đorđevića. Bogdan Bogdanović bio je jedini košarkaš Srbije koji je konstantno bio na vidini zadatka, često i više od toga. Posle današnje pobede nad Amerikancima Bogdan je rekao:

Bilo je dobro. Eto, na neki način smo se odužili. Ne može se onaj poraz ispraviti, ali na neki način smo doneli sreću našem narodu i nama prvenstveno. Šta je teže, šta je lakše… Ne znam… Šta bi bilo kad bi bilo… Uživali smo, morali smo da pronađemo motivaciju i zaboravimo šta se desilo.

Još jedan momak bio je na nivou. Vladimir Lučić mnogo se trošio na obe strane terena tokom svih utakmica na Mundobasketu, a danas je imao i značajan košgeterski učinak:

Svi smo očekivali da ćemo se naći na samom kraju takmičenja, ne u ovoj fazi. Posle ove pobede nam je još teže, ali šta je tu je, imamo još jednu utakmicu… Oni su juče igrali tešku utakmicu, težak poraz i za njih. To svakako ne umanjuje našu pobedu i želju da izgledamo bolje. Teško je bilo. Posle svega što smo očekivali i zacrtali, nismo izgledali najbolje. Zapravo, dosta dobro smo izgledali dok nije krenulo nizbrdo, a onda nismo imali timsku reakciju da se vratimo. Porazi su sastavni deo naših karijera, glavu gore, idemo dalje.

Sutra se igraju utakmice polufinala, a u subotu meč za peto mesto na Mundobasketu.

Foto: fiba.basketball

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još