Đorđević: Svi nosimo ponos i tugu – svima je krivo…

Nemanja Đorđević
Foto: StarSport

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević kaže da će duel sa Sjedinjenim Amerikancima biti za ponos i prestiž.

"Orlovi" će se sastati sa SAD u borbi za plasman od petog do osmog mesta, od 13 časova.

Za nas veliki protivnik… Iskreno, spremali smo se za obe reprezentacije, mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti… Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućavala Olimpijske igre. Do toga neće doći. Biće to utakmica za prestiž, utakmica za ponos, za pravi sportski rat. Moramo da je odigramo hrabro i pametno, kao i uvek do sada. Skoro uvek.

Đorđević ističe da, uprkos okolnostima, njegova ekipa ima "maksimalan motiv".

Ne pričam o njima, ali naš će biti maksimalan. Svaka utakmica na Mundobasketu je izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne znam zašto ne bi bila… Ove dve reprezentacije su slovile za favorite za borbu za medalju, ali nisu uspele da se dočepaju polufinala.

Selektor se osvrnuo i na stanje u timu, odnosno situaciju u timu posle teškog poraza od Argentine u četvrtini finala.

Svima je krivo. Svi su želeli do poslednje kapi znoja pobedu. Svi mi smo radili celo leto za to, nije lako kada dođe rezultatsko razočarenje. Treba se dići, zatvoriti priču od juče koliko je to moguće, okrenuti se pripremi, želji, ponosu, tražiti najveću motivaciju za meč.

Odjeknulo je sve ovo. Nije tek tako jednostavno kako ja to kažem. Nije! Svako to proživljava. Svi nosimo ponos i tugu, radost na kraju krajeva.

Za kraj, poručio je da je i protivnik uzdrman

Tu treba tražiti motivaciju. Treba se dići, maksimalno, jako, snažno, ponosno. Amerikanci su motiv sami po sebi. I oni su uzdrmani, i oni su bili usporeni. Bez sprinta, bez energije, bez žestine potrebne za igranje ovakve utakmice. Tako je bilo i Australija – Češka. Oseća se tenzija i značaj utakmice.

https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još