Mesijev najveći intervju ove godine: Da, želim Nejmara! I da, želim da završim karijeru u Barseloni i osvojim LŠ!

Milovan Longinov
Foto: Dan Istitene/Getty Images

Lionel Mesi ne daje često intervjue, a još ređe izlazi na konferencije za medije. Pred novu sezonu, dok se oporavlja od povrede i čeka da upiše prve minute, dao je jedan od najvećih i najzanimljivijih intervjua.

U razgovoru za katalonski Sport, Mesi se dotakao bukvalno svih tema, pričao je o letnjoj sapunici Nejmar, o Dembeleu, svom ugovoru, želji da ostane u Barseloni i šta ona za njega znači, a ovo su najzanimljiviji detalji.

O svom ugovoru

Ne mogu zaista da potvrdim postoji li klauzula u mom ugovoru po kojoj mogu napustiti klub besplatno jer postoji obaveza tajnosti ugovora. Ako budem rekao bilo šta, prekršiću je. Ono što vam mogu reći jeste da želim ostati u Barsi i završiti svoju karijeru ovde. Barselona je moj dom i želim da pobeđujem i osvajam trofeje u dresu ovog kluba. Za mene novac ne znači ništa, najvažnije mi je da klub ima odličan projekat.

O Nejmaru

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Želeo sam da se Nejmar vrati. Normalno je ga neki ljudi ne žele zbog načina na koji je otišao, ali on je jedan od najboljih igrača na svetu i sigurno je da bismo bili bolji tim da je opet sa nama. Nemam puno informacija o tome kako su tekli pregovori i da li je klub učinio sve da ga vrati. Razumem da su pregovori sa Parižanima bili komplikovani jer se ipak radi o jednom od najboljih igrača na svetu. Ne mogu previše ni da pričam o tome kako se sve završilo, jer ni ja zaista ne znam sve detalje i mnogo toga mi je još uvek nejasno. Nisam razgovarao sa Nejmarom, ali znam da je jako želeo da se vrati u Barselonu. Nisam razočaran što Nejmar nije stigao. I bez njega imamo sjajnu grupu igrača koja je sposobna da osvaja razne trofeje, ali bih zaista voleo da ponovo zaigramo zajedno.

Mi igrači nikada nismo tražili da od kluba da dovede Nejmara. Samo smo dali naše mišljenje da li je njegov povratak dobar za tim. Nismo tražili od kluba da ga dovede. Izneli smo mišljenje na isti način kao i za Grizmana ili nekog drugog igrača koji je došao, ili nije došao.

O Osmanu Dembeleu

Foto: David Ramos/Getty Images

Ovo je ključna sezona za Osmanea Dembelea. On ima sjajne sposobnosti, ali još uvek treba da pređe stepenik koji bi od njega načinio pravog profesionalca. Takođe, nadam se da ga povrede neće zaustaviti na tom putu. Prošle sezone je bio povređen svaki put kada nam je bio potreban. Dembele je impresivan fudbaler, ali mora da napravi taj iskorak i dokaže da je spreman da igra za Barselonu.

O Ligi šampiona

Želim da ponovo osvojim Ligu šampiona, jer taj trofej nismo osvojili predugo. Na početku svake sezone imamo isti cilj – boriti se za sve trofeje. Da bismo osvojili Ligu šampiona, moramo postizati više golova u gostima.

O Ernestu Valverdeu i njegovom ostanku

Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Kada se loše stvari dogode, logično je da svi pomišljaju na najgore. Ciljevi koje smo sebi postavili na početku sezone nisu ostvareni, a nešto slično se desilo i sezonu pre. Svi su očekivali da će Valverde zaista dobiti otkaz. Ipak, poraz protiv Liverpoola je krivica igrača, a ne Valverdeova. Sve do utakmice na Enfildu smo imali sjajnu sezonu. Dominirali u La Ligi i bili u finalu Kupa kralja.

O povratku Pujola, dolasku Grizmana…

Bilo bi dobro za klub kada bi tu bilo više stabilnosti i da nema toliko promena u upravi. Pujol bi bio idealan za poziciju tehničkog sekretara. Ali ne znam da li se njemu to sviđa, nisam pričao s njim. Nisam još dobro upoznao Grizmana, ali ima vremena. Velike stvari su pred nama. Najpre da se ja oporavim i vratim u takmičarski pogon.

Foto: Dan Istitene/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još