Sale otvoreno: O izjavi pred SP "neka je Amerima Bog u pomoći", o Bogdanu, pobedi…

Milovan Longinov
Foto: StarSport/Xinhua News Agency

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa na meč protiv SAD izašla sa velikom željom da pokaže da je dobar tim i istakao da je današnjom pobedom pokazala sebi šta može.

Srbija je pobedila SAD prvi put posle Indijanapolisa 2002. godine, i Đorđević smatra da je to velika stvar.

Dobra reakcija, ponosna. Spavali smo u istom krevetu i to nam je pomoglo mnogo. Način organizacije ovog takmičenja nam nije pomogao, putovanja… Ali, tu ne možemo ništa da uradimo. Momci su izašli sa željom da se takmiče, da pokažu da smo dobar tim i pored teškog poraza. To sam im i rekao – da pokažemo da smo zajedno, to zajedništvo je vodilo istorijski našu zemlju do podijuma, to učimo i propovedamo svakog dana. Jesmo tim, grupa koja dugo radi zajedno, znamo šta nam je činiti na ovakvim mečevima. Nekada ide u jednom, nekad u drugom smeru. Treba insistirati na zajedništvu i u porazima i pobedama.

Foto: StarSport/Xinhua News Agency

On smatra da je poraz od Francuza uzdrmao selekciju SAD.

Otvorili smo dobro meč, oni nisu bili spremni, imali su težak poraz koji im je bio u glavama. Ali, SAD je ponosna zemlja takodje, oni su reagovali u drugoj četvrtini, ali smo na kraju pronašli i unutrašnju igru na koju nisu imali odgovor. Ponosan sam i na odbranu… Ovo je dobra pobeda. Pokazali smo sebi šta možemo, ali moramo da ispoštujemo takmičenje do kraja.

Ponovo je u redovima Srbije najefikasniji bio Bogdan Bogdanović.

On raste neverovatnom brzinom. Par godina je u NBA, postao je mnogo bolji. On voli košarku onakvu kakva je, nije mu sredstvo da bi dobio nešto, samo voli košarku. Obično na ovakvim turnirima najbolji strelci šampionata ne osvajaju odličje. Moraš da imaš više igrača, više oružja, nekada je manje više… Ali, Bogdanu ne mogu ništa da zamerim. On igra sa ponosom i lider je.

https://admiralbetsport.rs/2019/09/12/doktor-primarijus-kosarke/

Novinari su od selektora zatražili komentar povodom izjave pre Svetskog prvenstva, kada je na pitanje šta ako se sretnemo sa Amerikancima rekao: "Nek’ im je Bog u pomoći".

Ako izvadite ironiju iz mog oružja kao trenera, nemam mnogo toga još… Ja sam samo hteo da ohrabrim momke, da budu samouvereni i sigurni. Na tome radim mnogo, da im budem u glavama. To je bila poruka da smo spremni. Ne verujem da sam bilo koga uvredio.

Srbija će u poslednjem meču u subotu od 13.00 igrati protiv selekcije Češke u borbi za peto mesto.

Foto: StarSport/Xinhua News Agency

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još