"Voleo bih da Murinjo trenira Barselonu"

Milovan Longinov
Foto: Alex Livesey/Getty Images

Legenda Barselone Samjuel Eto, koji je sa Žozeom Murinjom sarađivao u dva navrata, poželeo je da Portugalac dođe na "Kamp Nou".

Eto je vodio veliku bitku sa Barselonom protiv Murinjovog Čelsija od 2004. do 2007. godine, ali je kasnije između njih dvojice nastala velika ljubav i istorijska godina u Interu, u sezoni 2009/10.

Kasnije je Eto sarađivao sa Murinjom i u Čelsiju i zna o kakvom stručnjaku je reč.

Umoran sam od ubeđivanja ljudi da je Murinjo jedan od najvećih u svetu fudbala. Svi igrači koji su sarađivali sa njim bili su spremni da se pobiju, neki i da daju život za njega. Voleo bih da Murinjo dođe u Barselonu, koja je predivan grad, doduše, ne kao Majorka, ali bilo bi mu lepo da dođe na "Kamp Nou".

Podsetimo, Murinjov san je oduvek bila Barselona, pošto je tamo najpre radio kao prevodilac Bobiju Robsonu, a potom i kao pomoćnik Luju van Galu. Kada je Barselona 2008. tražila zamenu za Franka Rajkarda, Murinjo je na sve načine preko Žorža Mendeša pokušavao da se domogne klupe katalonskog tima. Čak je imao i priliku da prezentuju dugoročni plan i pokaže svoj projekat, ali je uprava odlučila da zaposli Pepa Gvardiolu i za Portugalca je to bio najveći udarac u karijeri.

Foto: Alex Livesey/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još