Kvartararu pol na Tajldanu

Stefan Cvetković
težak pad Kvartarara Photo by David Ramos/Getty Images

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je pol poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Tajlanda. Francuz je vozio fenomenalno i kvalifikacije završio vremenom 1:29.719 što novo rekordno vreme staze.

Kvartararo je iza sebe ostavio Maverika Vinjalesa koji je zaostao 0,106 i završio Q2 deo kvalifikacija za 1:29.825. Mark Markez je poslednji član prvog startnog reda sa zaostatkom od 0,212 za Kvartararom.

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=1-4-564&event=322121

Franko Morbideli, Danilo Petrući, koji je došao iz Q1 dela kvalifikacija, i Džek Miler kompletiraće drugi startni red na pozicijama četiri, pet i šest. Andrea Doviciozo, Đoan Mir i Valentino Rosi kreću iz trećeg startnog reda kao sedmoplasirani, osmoplasirani i devetoplasirani vozači.

Treba istaći da su Mark Makrez, Fabio Kvartararo i Valentino Rosi izleteli sa staze tokom kvalifikacija i sva trojica na istom mestu: u krivini broj 5. Markez i Kvartararo su u tim trenucima vozili bolje krugove od najboljeg vremena.

Trka je na programu sutra sa početkom od 09.00, a Mark Markez ima šansu da osvoji novu titulu šampiona. Za tako nešto mu je potrebno samo da pobedi u trci ili da bude ispred Andree Dovicioza.

Photo by David Ramos/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još