TUMBAmo za Evropu – 60 igrača i selekcioni proces

Nemanja Đorđević
Foto: fss.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije će tokom ove reprezentativne pauze odigrati jednu prijateljsku i jednu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi protivnik Srbije biće Paragvaj, 10. oktobra od 20:45, na gradskom stadionu u Kruševcu, dok će četiri dana kasnije igrati u Viljnusu, u okviru kvalifikacionog meča grupe B.

Posle dva ubedljiva poraza od Ukrajine i Portugala, uz dve pobede i jedan nerešen meč, Srbija se nalazi na trećem mestu u kvalifikacionoj grupi sa šest bodova manje od Ukrajinaca i jednim manje od Portugala, uz utakmicu više, pa trenutno nerealno deluje da će naši reprezentativci preko ove grupe doći do Evropskog prvenstva.

Srbija će se koncentrisati na završni turnir Lige nacija, preko kojeg će pokušati da se domogne Evropskog prvenstva, pa će sve utakmice do tada služiti kao priprema, što govori i spisak selektora Ljubiše Tumbakovića za dva meča koja slede.

Selektor je pozvao 25 igrača za predstojeće mečeve, a na spisku se nisu našli Nemanja Matić, Darko Lazović, Antonio Rukavina, Luka Jović, Uroš Spajić, Aleksandar Prijović, Matija Nastasić i Aleksandar Katai, koji su do sada bili redovni. Tumbaković je pozvao i petoricu iz Superlige – Nemanju Miletića iz Partizana, kao i Nemanju Milunovića, Milana Rodića, Marka Gobeljića i Milana Pavkova iz Crvene zvezde.

Povratnici su Nemanja Gudelj i Andrija Pavlović. Tumba će sigurno u četvrtak u Kruševcu protiv Paragvaja pružiti šansu većini igrača i videti na koga može da računa i u takmičarskim mečevima.

Tumbaković je objasnio zašto nisu pozvani standardni reprezentativci, koliko igrača prati, zašto je pozvao veći broj igrača iz domaće lige i šta nas sve očekuje do marta:

Rezultat iz septembarskih utakmica definisao je aktivnosti do kraja kvalifikacija i do marta. Ovaj spisak je nastavak selekcionog procesa, da se upoznamo i sa nekim igračima kojih do sada nije bilo. Želimo da kroz trenažni proces vidimo kakve su mogućnosti fudbalera, kao što su Milunović, Miletić, Gobeljić, želimo da im damo šansu, da bismo videli koliko možemo da ih koristimo.

Vreme je prirodan faktor, pa moje selektovanje u ova tri meseca jeste kratak period da bi se nešto ozbiljno pripremilo. Imamo i novembar, decembar, sve do marta. Pratićemo grupu igrača koji nisu pozvani kao recimo Danijela Aleksića, koji se vratio u Tursku, igra dobro. Tu je i nekoliko mladih igrača, pa fudbalera iz naše lige… Sve ukupno imamo oko 60 igrača koje redovno pratimo, čije igre svake nedelje analiziramo.

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=1-2-13&event=327859

Foto: fss.rs

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još