Rafa od 4. novembra izbija na prvo mesto, a želi tu i da ostane

Nikola Bulatović
FOTO: Matthew Stockman/Getty Images

Rafael Nadal će  Masters u Parizu dočekati kao najbolji teniser sveta, jer se početkom novembra teniserima oduzimaju bodovi osvojeni u prethodnoj sezoni na tom turniru.

Kako je Novak igrao finale 2018. godine, onda je jasno da Španac izbija na čelo ATP liste uoči finiša sezone. Da li će tu i ostati na kraju godine zavisiće od njegovih rezultata, ali i rezultata Novaka Đokovića.

Toni Nadal veruje da Rafa ima realne izglede da godinu završi na prvoj poziciji. On kaže da španski se teniser oporavlja od manje povrede koju je imao i da će se vrlo brzo vratiti:

Pomalo ga je taj zglob boleo prošle nedelje, ali imam utisak da je iz dana u dan sve bolje. Novak je veoma jak i sada pošto je odigrao dva turnira, Rafa je imao znatno manje izglede. Ipak, mislim da mu se sada ostvara šansa da bude prvi na kraju, sve će zavisiti od toga kako će igrati u Parizu i Londonu.

Nadal se uveliko sprema za svoju svadbu, nakon koje će krenuti u lov na prvo mesto ATP liste, sa namerom da i peti put u karijeri kalendarsku godinu tu i završi.

FOTO: Matthew Stockman/Getty Images

 

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još