Stolica: Poraz u Poljskoj ne menja ništa

Nemanja Đorđević
Foto: StarSport

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ilija Stolica rekao je da je cilj ostao nepromenjen posle poraza od Poljske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kad smo krenuli u ova dva meča bili smo zadovoljni sa tri ili četiri boda. Međutim, posle pobede nad Bugarskom su skočile želje i ambicije. Nisu umanjene ni sad, što se tiče plasmana na EURO. Prošli smo teži deo rasporeda, već smo igrali u gostima sa Bugarskom, Rusijom i Poljskom. Pozitivna stvar je iskustvo zajedničkog rada tokom sedam dana, koliko smo bili na okupu.

"Orlići" su, posle trijumfa u Bugarskoj na debiju novog selektora, poraženi u Poljskoj (1:0) i zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa četiri boda iz isto toliko mečeva, šest manje upravo od Poljaka, koji su lideri.

U neku ruku ovo su stvari koje smo mogli i morali da očekujemo, s obzirom na vreme provedeno zajedno. Imali smo protivnika koji je najorganizovaniji i najviše dosad pokazao u grupi, što rekoh i u najavi utakmice. Takođe, imaju i selektora, koji radi u kontinuitetu od 2017. godine i iza sebe ima EVRO u Italiji i San Marinu. To su sve stvari koje su važne.

Našu selekciju u nastavku takmičenja očekuju utakmice u Nišu protiv Estonije i Rusije.

Prvo da pobedimo Estoniju, pa ćemo razmišljati o Rusima. Kad smo preuzeli mladu reprezentaciju nismo postavljali nikakav imperativ. Jedini način da se dođe do dobrih rezultata je podizanje nivoa igre, a sve u cilju dobijanja A reprezentativaca. Imali smo u bližoj prošlosti mnogo pobeda u mlađim kategorijama, ali ne i toliko igrača za najbolji tim Srbije.

https://youtu.be/qaJ7HDLuo6c

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još