Nemanja, da si nam živ i zdrav!

Nemanja Đorđević
Nemanja Foto: Twitter@ManUtd

Danas svoj 38. rođendan proslavlja po mnogima jedan od najboljih štopera svih vremena.

Sin Dragoljuba, nekadašnjeg rudara, i Zore, službenice u pošti, rođen je 21. oktobra 1981. godine u tadašnjem Titovu Užicu, odakle je i započeo svoj put u istoriju i fudbalsku večnost.

Stariji brat Dušan odveo ga je kao šestogodišnjaka na trening lokalnog Jedinstva, a on odatle stigao najpre na svoju "Marakanu", pa preko Moskve i Sparataka postao tek drugi stranac kapiten od kada je velikog Mančester Junajteda.

Čime je zaslužio da, posle Erika Kantone, ponese traku slavnog kluba sa "Old Traforda – u trenutku kada su mu saigrači bili, između ostalih, Rio Ferdinand, Rojk Kin, Pol Skols, Rajan Gigs, Kristijano Ronaldo…

– 300 utakmica
– 21 gol
– 5 titula Premijer lige
– Liga šampiona
– Svetsko prvenstvo za klubove
– 4 Liga kupa

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=1-1-1&event=328644

Ipak, Nemanju i njegovo prisustvo u zadnjoj liniji, uticaj na ekipu i samog protivnika, nemoguće je i neumesno opisivati, dočaravati kroz brojeve.

U "moru" superlativnih izjava, možda je to najbolje uspeo da opiše niko drugi nego čovek koji ga je i doveo – čuveni ser Aleks Ferguson.

"Ko je najveći krivac što smo od Mančester Sitija izgubili sa 1:6? Nemanja Vidić", rekao je ser Aleks, a zbunjeni novinar konstatovao da nije igrao zbog povrede… Usledio je još kraći odgovor:

"Upravo".

Nemanja, da si nam živ i zdrav!

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=1-23-597&event=328548

Foto: Twitter@ManUtd

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još