Boka VS River – "Bombonjera" će goreti!

Milovan Longinov
Boka VS River

U noći između utorka i srede od 02:30 sve staje u Argentini. Igra se drugi meč polufinala Kopa Libertadores između dva ljuta rivala – Boke Juniors i River Plejta.

Prvi meč pre tri nedelje pripao je Riveru koji je tada slavio sa 2:0. Marselo Galjardo sa solidnom prednošću dolazi na „Bombonjeru“ i sigurno se neće braniti, već pokušati da ranim golom ubije nade Boke koja bi u toj situaciji morala da postigne četiri gola. Boka, nošena svojim navijačima, prosto mora da napada primila gol ili ne. Imamo dovoljno razloga da očekujemo pravi spektakl.

Boka igra za svoje 12. finale, River tek za sedmo. Prošle godine u dobro poznatom finalu ovi timovi su vodili veliki rat u Madridu. Titulu je tada osvojio River.

Oba tima ne ulaze u susret posle dobrih rezultata u argentinskom prvenstvu. Zbog ovog polufinala njihove utakmice su bile pomerene za jedan dan, pa su umesto u nedelju igrali u subotu, ali nisu upisali očekivane pobede. River je od Arsenala gubio sa 3:1 i nekako u finišu uspeo da uzme bod. Boka je, sa druge strane, poražena na svom stadionu od Rasinga sa 0:1. Ipak, kada Superklasiko dođe na red – fokus je isključivo na pobedu protiv najvećeg rivala. Sve ostale je manje bitno.

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=1-104-764&event=328699

Međusobni rezultati pokazuju da je ovaj meč uvek nepredvidiv. Najveći argentinski klubovi odigrali su 249 utakmica, Boka ima 88 pobeda, River 83, dok je u 78 navrata bilo nerešeno.

Pobednik ovog polufinala u finalu će na megdan brazilskom timu Gremiju ili Internasionalu. Prvi meč u Porto Alegreu završen je 1:1. Drugi se igra u noći između srede i četvrtka od 02.30.

Veliko finale na programu je 23. novembra na Nacionalnom stadionu u Čileu.

Najviše titula:

Independiente – 7
Boka Juniors – 6
Penjarol – 5
River Plejt, Estudijantes – 4

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još