Kada imate sreću na žrebu: Dobili 36,000 £ i prolaz u narednu rundu bez igranja!

Stefan Cvetković
Dobili 36,000 £ FOTO: Twitter/ChiCityFC

Kvalifikacije za FA kup su gotove, od narednog meseca počinju zvanične runde. Profesionalni timovi su se priključili, konkretno trećeligaši i četvrtoligaši, dok će za dve runde to učiniti i timovi iz Čempionšipa i Premijer lige.

FA kup ove godine broji 735 klubova. Oni najslabije plasirani iz osme, devet i desete lige počeli su svoju avanturu još u ekstra preliminarnoj rundi sredinom avgusta. Nakon nje sledi preliminarna runda, zatim još četiri kvalifikacione, pre nego što se dođe do prve zvanične runde.

Od 368 osmoligaša, devetoligaša i desetoligaša koji su počeli FA kup u avgustu – samo jedan osmoligaš igra u prvoj zvaničnoj rundi, dok je drugi osmoligaš već preskočio prvu i direktno obezbedio plasman u drugu rundu.

https://admiralbetsport.rs/2019/10/22/vise-od-igre-ep-7-zoran-tosic-od-zrenjanina-do-mancestera/

Kako je do toga došlo?

Zbog izbacivanja trećeligaša Berija iz svih takmičenja, ostalo je jedno mesto manje u žrebu i odlučeno je da u prvoj rundi jedan srećni tim dobije direktan prolaz u drugu rundu. Nakon što su svi timovi izvučeni, poslednje ime u bubnju bilo je – Čičester Siti!

Najniži preostali tim u žrebu, pored toga što je obzbedio istorijski plasman u drugu rundu do koje nikada do sada nisu došli, dobio je i 36,000 funti koje sleduju pobedniku prve runde. Kada je odlučeno da će oni dobiti direktan prolaz, usledio je neverovatan gest iz kluba. Kako su prolaz zaradili izbacivanjem Berija koji je u teškoj finansijskoj krizi, ljudi iz Čičestera su odlučili da Beriju bude uplaćena određena donacija.

Večeras se igraju ponovljeni mečevi FA kupa!
Kec na Voking i dva gola Vildstona? 2,35 i 1,90!
→KVOTE ZA FA KUP←

 

Pogledajte koliko je ovaj prolaz značio amaterima iz malog kluba u Zapadnom Saseksu.

FOTO: Twitter/ChiCityFC

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još