ATP lista: Rafa se zvanično vratio na tron – šta Đoković mora da uradi kako bi 2019. završio kao broj 1?

Marko Đinđić
Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Novak Đoković više nije prvi teniser sveta, pošto su bodovi osvojeni prošle godine u Londonu oduzeti na početku ove nedelje.

Đoković brani 1600 bodova, Rafael Nadal ne brani ništa, pa je Novaku oduzet toliki broj bodova i sada je ispred njega Španac sa 640 bodova više, koji je i u Parizu pokupio bodove, pošto ni tu nije igrao prošle sezone.

Naravno, naš teniser može da se vrati na prvo mesto – potrebno je da Nadal ne pobedi sve mečeve u grupi i da ne stigne do finala sa maksimalnim brojem bodova, a da Đoković osvoji turnir, uz čak i jedan poraz u grupi. Videćemo da li će se Rafa uopšte pojaviti u Londonu, s obzirom da je predao u Parizu zbog povrede trbušnih mišića. Ako se ne bi pojavio, Novaku bi bio dovoljan samo plasman u polufinale. https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Dušan Lajović zadržao je 34. mesto, Laslo Đere 38, Filip Krajinović 39, dok je Miomir Kecmanović pao na 64. poziciju.

Bugarin Grigor Dimitrov vratio se među 20 najboljih i sada je 17. na svetu, a desile su se i promene u Top 10 – Cicipas je šesti, Aleksandar Zverev sedmi, Mateo Beretini osmi, Roberto Bautista Agut deveti, dok je Monfis sada novi član Top 10.

Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još