Grizman VS Kutinjo – brojke (ne) lažu!

Milovan Longinov
Luise Foto: Alex Caparros/Getty Images

Dva najskuplja pojačanja u istoriji Barselone – jedan je otišao, drugi je stigao da ga zameni, a šta kažu brojke?

Filipe Kutinjo je januara 2018. godine stigao za rekordnih 120+40 miliona evra iz Liverpula, ali je posle godinu i po dana napustio Barselonu i otišao u Bajern Minhen.

Na njegovo mesto, stigao je Antoan Grizman za 120 miliona evra iz Atletiko Madrida. Francuz igra na istoj poziciji kao i Kutinjo, na levom krilu u formaciji 4-3-3, a zanimljivo, još uvek nema bolje brojke od Brazilca.

Madridska Marka bavila se statistikom dvojice najskupljih igrača u istoriji Barselone i zaključak je da su – gotovo isti.

Smeš "na crtu"? Pogodi ko osvaja LŠ!
Najbolje kvote

Posle 11 odigranih utakmica, Grizman ima identičan skor kao i Kutinjo – četiri gola i tri asistencije. Kutinjo je u tom periodu imao nešto više odigranih minuta – 1080, naspram Grizmanovih 1047.

Grizman je imao 34 oduzete ili presečene lopte, a Kutinjo 32, dok je Brazilac uputio više udaraca ka golu 21, Francuz ih do sada ima 17.

Marka, koja je naklonjena madridskim klubovima, tvrdi da Grizman do sada nije pokazao znatno više od Kutinja i da je jedina razlika u tome što Francuz pokazuje mnogo veću želju za igrom u defanzivi, ali da to sigurno nije segment zbog koga je doveden.

Na Grizmanu je da "prepravi" ove brojke. Statistika, ako je gledamo, za sada je ista kao Kutinjova.

Foto: Alex Caparros/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još