FA Kup na "Brdu šampiona" – Dalič juri istoriju pred krcatim stadionom

Marko Đinđić
Foto: Dulwich Hamlet FC/ Twitter

Dalič Hamlet je tim koji se takmiči u Nacionalnoj ligi Jug, šestom rangu engleskog fudbala i danas će u prvom kolu FA Kupa dočekati četvrtoligaša Karlajl.

Tim iz Londona osnovan je 1893. godine, ali nikada u istoriji nije uspeo da se plasira u drugu rundu najstarijeg fudbalskog takmičenja. Tri puta su osvajali amaterski FA Kup, ali i to je bilo pre skoro 90 godina, tako da se danas traži istorijski uspeh na "Brdu šampiona".

Stadion Daliča "Čempion Hil" prima 3000 gledalaca i izgrađen je 1931. godine. 1948. godine su se na ovom stadionu čak održavala i neka dešavanja na Olimpijskim igrama u glavnom gradu Velike Britanije.

Šta sve ima za vikend u nižim ligama? Klasika, na golove! 
NAJBOLJE KVOTE ZA ENGLEZE

53 godine kasnije, stari "Čempion Hil" srušen je zato što nije bio bezbedan, a lanac supermarketa Sejnsburi investirao je novac u novi stadion, na kojem su zaigrali prvi put u sezoni 1992/93 i na kojem igraju i dan danas.

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=1-1-1&event=352635

Daliču ne ide dobro u ligi, pošto sedam utakmica ne zna za trijumf i trenutno se nalazi na 14. mesto posle 16 odigranih utakmica. Ipak, podrška navijača je uvek tu i stadion je rasprodat za meč protiv Karlajla, koji može biti istorijski. Domaćin bi pobedom konačno preskočio jednu rundu, ali bi i zaradio 36.000 funti.

Šta se dešava na severu? 
KVOTE ZA KLADIONIČARSKU POSLASTICU

Karlajl je posle 17. kola 19. na tabeli Lige 2 i oni se takođe ne nalaze u tako sjajnoj formi, pa Dalič stvarno ima dobru priliku da ispiše istoriju.

Hajde da probamo keca na domaćina:

Dalič Hamlet – Karlajl 1 (3,90), 20:55

 

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=1-1-1&event=352669

Svašta se dešava i u Konferenciji 
KVOTE ZA PETU LIGU ENGLESKE

Foto: Dulwich Hamlet FC/ Twitter

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još