Najuspešniji niželigaš u FA kupu spreman je za novi skalp

Stefan Cvetković
FOTO: Steve Bardens/Getty Images

Sedmoligaš Stourbridž vervatno je najuspešniji ne ligaški klub u FA kupu u 21. veku.

Ovaj klub iz Zapadnog Midlensa beleži fenomenalne rezultate u najstarijem takmičenju na svetu. FA kup je došao do prve zvanične runde, a timovi poput Stourbridža počeli su takmičenje još u ekstra preliminarnoj rundi krajem avgusta. Tako da je jedan sedmoligaš morao proći čak pet rivala kako bi došao do prve zvanične runde i prilike da odmori snagu sa timovima iz Fudbalske lige, jer posle ekstra preliminarne runde, a pre prve zvanične, slede četiri kvalifikacione runde.

"The Glassboys" su navikli na to i u prethodnih 10 godina beležili rezultate na kojima bi i petoligaši, koji kreću samo rundu ranije pre prve zvanične, pozavideli. U poslednjih 10 godina – šest puta su dolazili do prve zvanične runde FA kup. U tih šest godina dva puta su uspeli da prođu taj stepenik i dođu do druge runde, a jednom, 2016. godine, otišlo su do najboljeg plasmana u istoriji – do treće runde FA kup (to je runda u kojoj se priključuju premijerligaši).

Pobeđivali su daleko jači Plimut Argail, Nortempton Taun, bili veoma blizu iznenađenja protiv Vikomba… i postali su prava „nagazna mina“ u ovom takmičenju. To putovanje 2016. godine omogućilo im je da pored zarada od nagradnog fonda, prodaju štopera Dena Skara u Birmingem za petocifreno obeštećenje.

Stourbridž danas dočekuje Istili i ovo će biti šansa za revanš, novo putovanje u kup takmičenju i za novu zaradu od 36,000 funti koliko dobija pobednik ove runde.

Kada su 2015. godine uspeli da se plasiraju u drugu rundu takmičenja, žreb im je dodelio petoligaša Istlija koji ih je eliminisao sa 2:0 kao gost, golovima u poslednjih 30 minuta utakmice.

Domaćin juri osvetu!
→KVOTA NA KEČINU←

FOTO: Steve Bardens/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još