Srbiji specijalna pozivnica za Dejvis kup 2020. godine

Nemanja Đorđević
Foto: teniskisavez.rs

Reprezentacija Srbije dobila je specijalnu pozivnicu za finalni turnir Dejvis kupa 2020. godine.

Kako su saopštili Međunardona teniska federacija i Kosmos tenis, organizatori Dejvis kupa, pored naše selekcije pozivnicu je dobila i reprezentacija Francuske.

Srbija je učešće u Madridu završila u četvrtini finala, dramatičnim porazom od Rusije u okršaju dublova između Novaka Đokovića i Viktora Troickog, odnosno Karena Hačanova i Andreja Rubljova.

Plasmanom u polufinale, svoje mesto na Završnom turniru naredne godine obezbedili su i Španija, Rusija, Kanada i Velika Britanija.

Na žrebu će povlašten status imati reprezentacije koje su se plasirale između petog i 18. mesta ove godine, a to su Hrvatska, Belgija, Argentina, Sjedinjene Američke Države, Australija, Italija, Nemačka, Kazahstan, Češka, Austrija, Japan i Švedska.

U grupi reprezentacija koje nisu nosioci na žrebu za kvalifikacije su Belorusija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Mađarska, Republika Koreja, Holandija, Slovačka, Urugvaj, Uzbekistan i pobednik meča Pakistan – Indija.

Pobednici, njih 12, obezbeđuju mesto na finalnom turniru, a poraženi u kvalifikacijama će igrati u Svetskoj grupi 1 u septembru 2020.

https://youtu.be/qaJ7HDLuo6c

Foto: teniskisavez.rs

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još