Nova kazna Evrolige – Zvezda platila preko 150.000 €

Nemanja Đorđević
KK Crvena zvezda grb Foto: StarSport

Crvena zvezda kažnjena je u sredu od strane disciplinskog sudije Evrolige zbirnom kaznom od 17.500 evra.

Šampion Srbije kažnjen je zbog propusta u organizaciji utakmice 11.kola Evrolige sa Valensijom zbog zastoja u radu semafora i ubacivanja kovanica i limenki na parket.

–  Zastoj u radu semafora koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanja od 57 minuta tokom prve četvrtine utakmice u iznosu od 15.000 evra.

– Ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, u iznosu od 2.500 evra.

https://admiralbet.rs/app/sport?competitionId=2-123-3060&event=392362

U obrazloženju kazne navodi se da je Zvezda i u prošlosti kažnjavana zbog propusta slične prirode, ali je olakšavajuća okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu.

KK Crvena zvezda ovom prilikom saopštava da je shodno ugovorima koje je pre početka sezone potpisao sa ‘Štark Arenom’ i SC ‘Tašmajdan’ koji upravlja  halom ‘Aleksandar Nikolić’ (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbeđivanje normalnih uslova tokom jedne Evroligaške utakmice, zadužena ‘Štark Arena’, a u ovom slučaju SC ‘Tašmajdan’ – hala ‘Aleksandar Nikolić’ u kojoj Crvena zvezda nastupa u tom kolu.

Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 eura za neispravnost semafora od SC ‘Tašmajdan’ koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC ‘Tašmajdan’ – hala ‘Aleksandar Nikolić’ ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca.

S Malog Kalemegdana podsećaju da su od kada se takmiče u Evroligi na ime kazni platili više od 150.000 evra zbog bacanja predmeta na teren, zakrčenih prolaza, i ostalih prekršaja koji podležu sankcijama disciplinskog pravilnika Evrolige i apeluju na navijače da sportski i korektno bodre klub.

https://sport-webapi.millenniumbet.rs/mobile_update/mBETmobile.apk

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još