Peruničić: Protiv Crnogoraca ili pobeda ili odlazak kući podvijenog repa

Milovan Longinov
Foto: StarSport

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Crne Gore na Evropskom prvenstvu odlučujuća za ostanak njegove ekipe na turniru, ali i stvar ponosa, časti i odgovornosti.

Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem drugačiju reakciju ekipe nego u prethodnoj utakmici, da budu bistrije glave i sa više vere. Očekujem tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu. Od momaka ću tražiti sve što sam i do sad, da daju sve od sebe, pa i preko granice. Verujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Verujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobedimo.

Rukometaši Srbije igraju u subotu od 18.15 u Gracu protiv Crne Gore, u drugom kolu na Evropskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Srpski rukometaši su sinoć u prvom kolu izgubili od Belorusije sa 30:35.

Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj. Bože moj, muškarci smo, znamo šta želimo. Takve situacije grade i ličnost i karakter. Moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavama nego što smo bili.

On je imao samo reči hvale o Crnogorcima.

Jako su agresivni, što ću i ja tražiti od mojih igrača, čak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, sa odbranom koju ne igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehničke greške i izgubljene lopte moramo da smanjimo na minimum.

Za prolaz u narednu fazu, Srbiji moraju da se poklope i drugi rezultati u grupi. Prvi naredni meč je između Belorusije i Hrvatske.

Mislim da Belorusija može da ugrozi Hrvatsku, dobra su slekcija, igraju dugo godina zajedno, iskusan su tim. Ali, ne bih da gledamo druge utakmice, moramo da se koncentrišemo na ono što nas čeka sutra, pa onda i na Hrvatsku.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još