Euforija u Barseloni, novi trener je tu, igraće se opet "tika-taka"!

Milovan Longinov
Foto: Alex Caparros/Getty Images

Barselona je izabrala – Kike Setijen je novi trener katalonskog kluba!

Brojni pouzdani izvori iz Katalonije upravo su potvrdili – Kike Setijen je izabran od strane uprave da preuzem mesto Ernesta Valverdea.

Bivši trener Betisa, koji je letos dobio otkaz na "Benito Viljamarinu", poznat je po svojoj "krojfovskoj" filozofiji i to je razlog zbog kog je uprava Barse odlučila da ga dovede.

Pouzdani katalonski novinari tvrde da je želja Barselone da ponovo zaigra u prepoznatljivom napadačkom stilu, što su mnogi zamerali pragmatičnom i defanzivnijem Valverdeu.

Očekuje se da posle 21.00 Barselona izda i zvanično saopštenje, a spekuliše se da bi Setijen mogao da dobije i duži ugovor, ne samo do kraja sezone, kako se ranije spekulisalo.

Inače, jedna zanimljivost, Setijen je jedini trener u istoriji koji je u jednoj sezoni uspeo da pobedi i Barselonu na "Kamp Nou" (3:4) i Real Madrid na "Santjago Bernabeu" (0:2), i to u prošloj kada je dobio otkaz u Betisu.

Za njega kažu da mu je u karijeri nedostajao samo bolji tim i veći klub da pokaže sav svoj potencijal. Vodio je pre Betisa i Las Palmas i španske niželigaše Lugo, Logronjes, ima čak 61 godinu, tako da ostaje da vidimo da li je Barsa napravila dobar potez.

Foto: Alex Caparros/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još