Gotovo je – Valverde je bivši, tri imena u igri za novog trenera Barse!

Milovan Longinov
Foto: Alex Caparros/Getty Images

Ernesto Valverde više nije trener Barselone!

Nakon brojnih sastanaka tokom današnjeg dana, uprava katalonskog kluba odlučila je da otpusti Ernesta Valverdea zbog loših rezultata i igre od početka sezone.

Nedostaje još samo zvanično saopštenje kluba, ali svi pouzdani izvori preneli su istu informaciju – Valverde je obavešten o otkazu i u utorak će doći da se pozdravi sa saigračima.

Takođe, brojni izvori prenose da će tokom večeri biti održan još jedan sastanak na kom će uprava kluba morati da donese odluku o novom treneru, a trenutno su u igri tri imena – Maurisio Poketino, Kike Setijen i trenutni trener Barselone B Garsija Pimienta.

Poketino je nekoliko puta tokom karijere govorio da nikada neće trenirati Barselonu, pošto je bio i igrač i trener Espanjola, ali je trenutno bez posla i nije sigurno da bi mogao da odbije da trenira Lea Mesija.

Kike Setijen je bez kluba od kako je letos napustio Betis, a Barsini igrači veruju da bi njegov stil igre mogao da pomogne ekipi do kraja sezone.

Najviše glasova među navijačima ima ipak Garsija Pimienta, polaznik "La Masije", koji je u Barsinoj akademiji već 15 godina! On je već u svojoj 30. počeo da se bavi trenerskim poslom u mlađim kategorijama Barselone, a od leta 2018. vodi B tim.

Kažu da ima DNK Barselone i da najbolje poznaje klub, ali da bi on dobio ugovor samo do kraja sezone…

Očekujemo do kraja večeri zvaničnu potvrdu o Valverdeovom otkazu, a potom i o novom  treneru Barselone…

Foto: Alex Caparros/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još