Trinkijeri: Protiv Trenta moramo da se pripremimo za nešto treće

Milovan Longinov
pobedi nad Lokomotivom Foto: StarSport

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Trenta u Evrokupu biti potpuno drugačija od mečeva protiv Virtusa i Cedevita Olimpije i istakao da će crno-beli morati da budu spremni "za nešto treće".

Košarkaši Partizana danas putuju za Italiju gde će u sredu od 19.00 gostovati Trentu u utakmici drugog kola Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su u prvom kolu grupe E slavili protiv Virtusa iz Bolonje, dok je Trento izgubio od Darušafake.

Idemo u Trento, oni su u baš dobroj formi, Đentile je juče ponovo dao 30 poena… Biće kompletno drugačija utakmica i moramo se prilagoditi na drugačiji sistem igre. To je najvažnija stvar. Protiv Cedevita Olimpije i Virtusa smo bili spremni na neke stvari, a sad moramo biti spremni za nešto treće. Adaptacija je najvažnija stvar za ovu utakmicu. Svaka utakmica na strani u Evrokupu je duplo teža.

Partizan je sezonu počeo serijom gostovanja, a isto ga očekuje i u januaru, pošto posle Trenta gostuje FMP-u, pa Darušafaki. Trinkijeri je naveo da se nada da će iskustvo s početka sezone pomoći njegovom timu u narednom periodu.

Sve što si preživeo, jača te. Naša prva dva meseca su bila… Kad sam video raspored nisam mogao da verujem. Kad smo ušli u tu mašinu, nismo znali kako se zovemo. Kao da smo ušli u veš mašinu… Preživeli smo. Nismo mogli kvalitetno da igramo, ali ekipa psihološki uvek pokušava da igra zajedno… Sad smo imali šansu da malo treniramo, da ne putujemo puno, to se vidi na terenu. Nadam se da će nam iskustvo s početka sezone pomoći.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još