Setijen menja kurs – stop za Vidala, traži se "devetka", Francuz otišao, a udarna vest je – Kutinjo!

Milovan Longinov
Foto: Alex Caparros/Getty Images

Barselona je u utorak predstavila novog trenera, Kike Setijen je nasledio Ernesta Valverdea i dan kasnije već je zasukao rukave i počeo da radi kako na terenu, tako i van njega.

Setijen ima potpuno drugačije metode rada, pišu katalonski mediji i želi da što pre prenese svoje ideje igračima, te da istovremeno vidi na koga i koliko može da računa.

Prve vesti, koje prenose pouzdani izvori, i iz Italije i Katalonije, Arturo Vidal definitivno ostaje i neće dobiti dozvolu da pređe u Inter, a i Čileanac je sada promenio mišljenje, po odlasku Ernesta Valverdea.

Povredom Luisa Suareza, Barsa je ostala u problemu na poziciji "devetke" i u klubu ne isključuju mogućnost da do kraja prelaznog roka dovedu novog napadača, samo što nije poznato ko je u igri. Od ranije su se pominjali Kristijan Stuani (Đirona) i Čimi Avila (Osasuna), ali jasno je da su Barsi potrebniji kvalitetniji napadači.

Što se odlazaka tiče, Žan-Kler Todibo je dobio dozvolu da ode u Šalke, on će preći na pozajmicu na 18 meseci sa pravom otkupa, ali detalji nisu poznati. Francuz će do kraja dana postati novi član Šalkea.

I za kraj, vest dana jeste da je Kike Setijen veliki obožavalac Filipea Kutinja i da želi da Brazilac od naredne sezone dobije novu šansu i važniju ulogu u timu. On će ostati na pozajmici u Bajernu do kraja sezone, Barsa nema pravo da ga vrati sada, ali ako Nemci ne plate 120 miliona na leto, on se vraća na "Kamp Nou", a Setijen priželjuje njegov povratak.

Bilo kako bilo, gledaćemo potpuno drugačiju Barselonu…

Foto: Alex Caparros/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još